Drukmethodes

Drukwijzer handdoek bedrukking

Ben je op zoek naar de beste manier om jouw handdoeken te bedrukken? Dan is het belangrijk om te weten welke druktechniek het beste past bij jouw wensen en behoeften. In deze tekst gaan we dieper in op de verschillende druktechnieken voor het bedrukken van handdoeken, zoals borduren, weven, towelsoftdruk en sublimeren.

Borduren is een veelgebruikte druktechniek voor handdoeken. Hierbij wordt het ontwerp met naald en draad op de handdoek geborduurd. Dit geeft een luxe uitstraling en de bedrukking blijft lang mooi. Daarnaast is het bij borduren mogelijk om kleine details aan te brengen in het ontwerp. Een nadeel van borduren is dat het minder geschikt is voor grotere oppervlaktes, omdat het relatief veel tijd en arbeid kost.

Een andere druktechniek is weven. Hierbij worden de ontwerpen geweven in de handdoek zelf, waardoor de bedrukking er niet op ligt maar erin zit. Dit zorgt voor een duurzame en slijtvaste bedrukking, die ook na veelvuldig wassen mooi blijft. Weven is met name geschikt voor logo’s en teksten met een beperkt aantal kleuren en een relatief klein formaat.

Een derde druktechniek is towelsoftdruk, ook wel bekend als veloursdruk. Hierbij wordt het ontwerp met behulp van warmte en druk op de handdoek gedrukt. Het resultaat is een zachte en duurzame bedrukking die niet scheurt of vervaagt. Bij towelsoftdruk is het mogelijk om grote oppervlaktes en logo’s te bedrukken, omdat de hele lus van de badstof bedrukt wordt en niet alleen de toplaag.

Tot slot is er sublimatie, een druktechniek waarbij het ontwerp met behulp van warmte en druk op de handdoek wordt gedrukt. Hierbij wordt het ontwerp eerst op transferpapier gedrukt en vervolgens overgebracht op de handdoek. Het resultaat is een bedrukking die niet scheurt, vervaagt of afbladdert en die ook na veelvuldig wassen mooi blijft. Sublimatie is vooral geschikt voor full-color afbeeldingen en foto’s.

Maar welke druktechniek is nu het beste voor jouw handdoeken? Dat hangt af van verschillende factoren, zoals het gewenste formaat en ontwerp, het aantal kleuren, de gewenste duurzaamheid en de mate van detail. Bij de Handdoekdrukkers kunnen we je hierbij adviseren en samen met jou de beste druktechniek kiezen.

Het voordeel van de Handdoekdrukkers is dat wij werken met de nieuwste en meest geavanceerde druktechnieken, waardoor wij altijd de beste kwaliteit kunnen leveren. Daarnaast beschikken wij over jarenlange ervaring in het bedrukken van handdoeken en weten wij als geen ander welke druktechniek het beste werkt voor welk ontwerp.

Bovendien werken wij uitsluitend met de beste materialen, waardoor de bedrukkingen lang mooi blijft.