Badstof van 100% katoen

Waarom katoen en géén polyesterkatoen of polyester?

Badstof van 100% katoen geen polyester katoen   

Badstof van 100% katoen
Badstof is katoen met lussen om meer vocht op te kunnen nemen. Katoen neemt van nature vocht op. Daarom zijn handdoeken, badhanddoeken en strandlakens van 100% katoen. Perfect om mee af te drogen dus.

Er zijn maar een paar “druktechnieken” die op goede kwaliteit badstof van 100% katoen kunnen.

Te weten: Towelsoftdruk/Drukken, Weven, Borduren, Bandprint.

 

Polyester neemt geen vocht op!

Katoen/polyester
Bij katoen-polyester is de ene kant van de handdoek katoen, deze zijde neemt vocht op. Daarentegen is de andere zijde polyester, deze zijde neemt dus geen vocht op.
Katoen-polyester droogt dus nog maar voor de helft af, deze handdoeken zijn ook een heel stuk dunner. Dus minder geschikt als handdoek, maar het geeft wel een mooi plaatje.

De polyester zijde is nodig om fullcolor (fotos bijvoorbeeld) te kunnen printen/sublimeren. Als je kiest voor goede kwaliteit handdoeken of badhanddoeken of strandlakens is deze methode dus niet geschikt.

Deze printmethode is best mooi, maar kan dus niet op goede kwaliteit badstof.

In sommige gevallen is dat natuurlijk prima. Als je er maar bewust van bent.

 

Bekijk de drukwijzer

Email button Messenger button Facebook button voor Badstof van 100% katoen Bel button voor Badstof van 100% katoen Whatssapp button voor Badstof van 100% katoen

Badstof van 100% katoen is de perfecte keuze voor degenen die op zoek zijn naar zachtheid, comfort en duurzaamheid in één product. Het materiaal is ademend, zacht en comfortabel op de huid en daarom ideaal voor het gebruik in badtextiel zoals handdoeken, badjassen en badmatten. Bovendien is het hypoallergeen en daarom geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

Katoen is één van de meest populaire materialen voor badtextiel vanwege zijn zachtheid, absorberend vermogen en duurzaamheid. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit van 100% katoen, behoudt badstof van katoen zijn zachtheid, absorberend vermogen en sterkte na meerdere wasbeurten. Bovendien is het materiaal gemakkelijk te onderhouden en droogt het snel, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik.

Badstof van 100% katoen is ook milieuvriendelijk. Katoen is een natuurlijk product dat groeit zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën en pesticiden. Bovendien is het recyclen van katoen een veel minder belastende en energie-intensieve activiteit dan het produceren van nieuwe textielproducten.

Het aanbod van badstof van 100% katoen is enorm, van handdoeken en badjassen tot badmatten en washandjes. Dit betekent dat er altijd een product is dat aansluit bij uw persoonlijke smaak en stijl. Of u nu op zoek bent naar badtextiel met een opvallend design of juist een rustige en neutrale uitstraling, u zult zeker iets vinden dat aan uw wensen voldoet.

In conclusion, badstof van 100% katoen is de perfecte keuze voor degenen die op zoek zijn naar comfort en duurzaamheid in hun badtextiel. Het materiaal is zacht, absorberend, duurzaam en milieuvriendelijk en biedt een enorm aanbod aan producten in verschillende stijlen en designs. Kies voor badstof van 100% katoen en geniet van het ultieme comfort en de luxe die het biedt.