handdoeken zeefdrukken

  

Handdoeken zeefdrukken

Dezelfde kwaliteit als weven, maar dan korte levertijd en ook kleinere oplages. Handdoeken zeefdrukken als je op zoek bent naar een manier om handdoeken te bedrukken die duurzaam en van hoge kwaliteit zijn, dan is zeefdrukken met towelsoftdruk de oplossing voor jou. Bij towelsoftdruk zijn we gespecialiseerd in het bedrukken van badstof van 100% katoen met grote vlakken en strakke logo’s. In deze tekst leg ik je uit wat towelsoftdruk is en waarom het zeefdrukken van handdoeken met towelsoftdruk zo’n goede optie is.

Wat is towelsoftdruk?

Towelsoftdruk is een techniek waarbij badstof van 100% katoen wordt bedrukt met grote vlakken en strakke logo’s. Bij towelsoftdruk wordt de hele lus van de badstof gekleurd, in plaats van alleen de toplaag. Dit zorgt voor een duurzaam resultaat dat niet vervaagt bij het wassen.

Waarom is towelsoftdruk zo’n goede optie voor het zeefdrukken van handdoeken?

Zeefdrukken handdoeken met towelsoftdruk

Het zeefdrukken van handdoeken met towelsoftdruk heeft veel voordelen. Ten eerste is de techniek zeer geschikt voor grote vlakken en strakke logo’s. Dit maakt het ideaal voor het bedrukken van handdoeken met bedrijfslogo’s of andere ontwerpen. Ten tweede is het resultaat van hoge kwaliteit en duurzaam. Doordat de hele lus van de badstof wordt gekleurd, blijft de bedrukking ook na veelvuldig wassen mooi van kleur. Tot slot is towelsoftdruk ook nog eens betaalbaar en snel. Bij towelsoftdruk kunnen we grote aantallen handdoeken bedrukken in korte tijd, tegen scherpe prijzen.

Hoe werkt het zeefdrukken van handdoeken met towelsoftdruk?

Het zeefdrukken van handdoeken met towelsoftdruk werkt als volgt. Allereerst wordt het ontwerp op een dunne laag van lichtgevoelige emulsie aangebracht op een zeefdrukraam. Het zeefdrukraam is voorzien van een fijnmazig gaas dat als sjabloon dient voor het ontwerp. Na belichting wordt de niet uitgeharde emulsie weggespoeld en ontstaat er een sjabloon van het ontwerp op het gaas. Vervolgens wordt de inkt door het gaas gedrukt en op de badstof aangebracht. Bij towelsoftdruk wordt de hele lus van de badstof gekleurd, waardoor het resultaat van hoge kwaliteit en duurzaam is.

Waar moet je op letten bij het drukken van badstof met towelsoftdruk?

Bij het drukken van badstof met towelsoftdruk is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Ten eerste moet het ontwerp geschikt zijn voor grote vlakken en strakke logo’s. Dit betekent dat gedetailleerde ontwerpen minder geschikt zijn voor towelsoftdruk. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige inkt die geschikt is voor badstof van 100% katoen. Bij towelsoftdruk gebruiken we altijd milieuvriendelijke inkten.